tirsdag den 29. januar 2008

Et sidste indlæg og tak for projekt 23tingnordjylland.

Youtube kendte jeg godt og har brugt timer på at se forskellige klip fra musicals, der er rigtig mange fine klip imellem. Jeg har også i et par tidligere indlæg sat videoer fra Youtube ind.

Om jeg vil kunne bruge den arbejdsmæssigt ved jeg ikke, men måske er der berømte taler eller begivenheder man kunne være heldig at finde til en opgave eller en fremlæggelse.
Lige for tiden er 3. G’erne i fuld gang med at finde materialer til deres AT-eksamen, hvor de skal skrive en synopsis over et emne, de kan lægges ind i to fag. Til foråret skal de til deres eksamen lave et oplæg ud fra deres synopsis.

Jeg har ikke kigget på de to store netværkssteder MySpace og Facebook, om jeg senere får oprettet en profil der og afprøvet stedernes muligheder ved jeg ikke.

Jeg synes hele projekt 23ting har været godt og lærerigt, om det er det hele man kan bruge her og nu tror jeg ikke, men jeg har fået en forståelse og viden om mange af de web 2.0 teknologier der er og allerbedst har fundet ud af at det bare er at gå på med krum hals og så er meget af det faktisk rigtigt sjovt men også en tidssluger af rang.

Jeg synes de mange vejledninger har været rigtig gode og dem vil jeg savne meget, hvis jeg begiver mig videre ud i web-teknologiens verden på egen hånd.

Nu vil jeg slutte og glæde mig til lørdag, hvor gymnasiebibliotekarerne samles til deres bag(h)julsfrokost, det skal nok blive rigtigt hyggeligt.

The Sound of Music...

Jeg er desværre kommet meget bagud med opgaverne i 23ting, som jo egentlig er afsluttet nu.
En lungebetændelse gjorde at jeg ikke var på arbejde eller i stand til ret meget andet end at være syg. Så da jeg endelig kom på benene igen er det meste af tiden gået med at få indhentet det forsømte på arbejdet.

Derfor er opgaverne i gruppe 11-13 ikke løst helt så godt, hvis overhovedet, men jeg håber at jeg kan vende tilbage og lave dem senere, for det er ikke lysten, der mangler.

Jeg har været inde og kigge på de forskellige radio-/musik tilbud på nettet. Har fået øjnene op for de mange kanaler på DR.dk og prøvede at oprette mig som bruger på last.fm.
Det gik dog ikke så godt, synes jeg, de kunstnere og den musik jeg gerne ville høre var ikke ”streamet/tilgængelig” eller også var det kun små 30 sek. Uddrag.

Jeg må så også tilstå at jeg aldrig har været god til at lytte til radio. Jeg foretrækker at kunne vælge præcis den musik og de numre jeg vil lytte til og har derfor det meste af det jeg lytter til på cd.
Nok lidt gammeldaws, men her er jeg nok lidt af en dinosaur.

Jeg fik prøvet en del af de pods både lyd og video der lå på DR’s sider og det var rigtigt godt, det kan jeg sagtens se mig selv bruge mere af i fremtiden og jeg fik også kopieret et podcast over i min Google reader.

Jeg har også forsøgt at downloade musik til min computer fra Bibliotekernes netmusik, men her har jeg problemer, når jeg skal åbne dem. Min Windows Media Player melder at den ikke kan åbne dem og jeg har endnu ikke kunnet finde en løsning på det. Har ellers prøvet et par af de tips og tricks, der anbefales, uden held Desværre..