lørdag den 15. december 2007

Sjov med Fotos på Picasa


Så har jeg også prøvet at bruge Picasa og det gik egentligt rimeligt let, da jeg først have været lidt rundt med digi-kameraet og taget nogle "julede" billeder.

Jeg valgte Picasa da jeg direkte kunne bruge min mail fra projektet her, istedet for at skulle til at lave en ny mail i Yahoo. Det skulle jeg nemlig have gjort hvis jeg skulle bruge det andet billedprogram Flickr.

Så da jeg kun har prøvet det ene kan jeg ikke vurdere hvilket der er bedst og jeg ved heller ikke helt om jeg vil komme til at bruge disse programmer i arbejdsmæssig sammenhæng, men dukker det op er det rigtigt rart ikke at stå helt blank overfor det, men at man har prøvet det.

På gymnasiet troede jeg det blev en lidt stille uge, nu hvor 3. g'erne og 2. hf'erne var hjemme og skrev opgaver. Men nej, 1. g'erne have AT-forløb med farver og var meget af tiden i biblioteket og 2 g'erne var gået i krig med AT-forløbet "Krig". Så der var nok at lave også i denne uge. Og onsdag var jeg så til gymnasiebiblioteksmøde med mine kollegaer og vi havde som altid en laaang dagsorden, men selvom vi er meget snakkende og meget sociale, så nåede vi faktisk alle 21 punkter igennem på den afsatte tid.
Godt vi har en meget standhaftig ordstyrer, der venligt men bestemt kalder til orden når diskussionerne kører ud af en vildvej.

torsdag den 6. december 2007

Rigtigt Sjovt at lege med Library Thing


Så har jeg løst denne uges opgave. Denne gang igen fra min computer herhjemme, da jeg er sygemeldt pt. efter en veloverstået årskontrol incl. pacemaker skift i skejby.

Da jeg kom hjem var jeg inde og tjekke min arbejdsmail. Der lå ugens opgave og et par mails fra 3. g'ere der havde brug for hjælp. De er gået i gang med at skrive deres studieretningsprojekt i denne uge. Den ene mail var slem, da det var en pige der efterlyste bøger, vi havde bestilt udefra og det viste sig at den bestilling ikke var gået igennem, så jeg måtte tirsdag bejle kraftigt til en kollega på et andet gymnasium om med ekspres fart at låne og sende mig et eksemplar af den eftertragtede bog og det kunne så også lade sig gøre.
Skønt med gode og meget hjælpsomme kollegaer.

Jeg gik på med krum hals i Library thing og det var rigtigt sjovt at lege med, men hold op! Jeg fandt ud af, at jeg skulle bruge meget, meget lang tid hvis bare en nogenlunde del af min private bogsamling skulle lægges ind. Så jeg har taget et udvalg, der vist meget godt afspejler min bogsamling.

Om jeg kan bruge Library Thing rent arbejdsmæssigt ved jeg ikke, så skulle man være flere biblioteker, der f.eks lavede en library thing med "nye bøger", så man kunne lure og få inspiration hos hinanden til nyanskaffelser, men det kan man jo også gøre i kataloget (Gymnasiebasen). Det gode ved at præsentere nye bøger på denne måde ville være at man kunne vise forsiderne med det samme, den feature kunne jeg godt tænke mig i vores eget katalog. Desværre var der mange af de danske titler, hvor der ikke var nogen forside til.

Men alt i alt en rigtig sjov og meget tidsslugende opgave.